Vi håller uppskattade föreläsningar och workshops för små och stora grupper på svenska och engelska. Oavsett om det handlar om distansledarskap, samarbetsskicklighet, stress, konflikter eller självledarskap kännetecknas våra föreläsningar av igenkännande skratt, praktiska tips och lättanvända verktyg som skapar resultat i vardagen.

Att leda sig själv

Hur leder du dig själv? Är du en positiv, inspirerande och påhejande ledare som bekräftar och ger positiv feedback? Eller en chef som kritiserar och klagar och aldrig verkar bli nöjd? Du kan ju inte byta ut dig själv, så här får du våra bästa tips för proffsigt självledarskap som ger nöjda medarbetare. En sån där ledare som du själv skulle välja att följa, om det var ditt eget val. Ju bättre du är på att leda dig själv, desto effektivare och bättre blir du också på att leda andra.

Motivation

I en vanlig svensk organisation är endast 15 % engagerade; arbetar med passion, bidrar med idéer, initiativ och driver utvecklingen framåt. Hur man engagerar och motiverar andra är en hett eftertraktad kunskap. Men sann motivation kommer inifrån och är inget som vi får från vår chef, förälder eller annan. I den här föreläsningen berättar vi hur vi kan lära oss att förstår vår egen motivation och hur vi kan hjälpa andra att hitta och förstå sin motivation.

Led med hjärnan

Våra hjärnor är starkt präglade av social samvaro. När vi känner oss socialt trygga blir vi också smartare. Att känna till hur detta påverkar oss i samarbete med andra, och kunna leda utifrån den kunskapen, bidrar till att kunna leda både sig själv och andra effektivt. Föreläsningen ger en förståelse för hjärnans behov och hur du hjälper dig själv och dina kolleger att optimera hjärnans resurser.

Positivt tänkande

Positiv psykologi handlar inte om att låtsas som att det inte finns några problem, hinder eller utmaningar. Det handlar om att använda ett positivt förhållningssätt till att hantera och lösa de utmaningar som finns. Mängder av forskning idag visar att vi tänker bättre, lättare kommer på lösningar och är mer kreativa när vi tänker positivt. I den här föreläsningen går vi igenom hur du enkelt kan använda konstruktiv positiv psykologi för att skapa bättre resultat i projekt och samarbeten.

Stressa smart

Många gillar "positiv" stress som hjälper oss att vara effektiva. Men vid en viss stressnivå sjunker effektiviteten och nästan alla känner igen sig i känslan av att ha jobbat i högt tempo hela dagen och ändå tycka att ingenting har blivit uträttat. När vi är stressade blir vi ofta sämre på att prioritera och fokusera på en sak i taget. I den här föreläsningen får du en förståelse för vad som orsakar stress och en bruksanvisning till vad hjärnan behöver för att inte tappa i effektivitet.

Konflikt & balans

Konflikter är oundvikliga där det finns andra människor och de flesta vill helst undvika dem. Men att undvika leder sällan till att de försvinner. Tvärtom är det bättre att prata om vad som pågår. I den här föreläsningen definierar vi vad en konflikt består av och vad som får den att eskalera. Vi förklarar den mänskliga reaktionen på konflikt, som vi i regel uppfattar som ett hot. Vi delar också med oss av några enkla sätt att förhålla sig, agera och förebygga på ett konstruktivt sätt. 

Effektiva möten

Möten är det överlägset effektivaste sättet att kommunicera, informera, fatta beslut och lösa problem. Men möten kan också vara ineffektiva tidsslukare som skapar stress. I den här föreläsningen delar vi med oss av de vanligaste mötesmisstagen och hur du istället kan tillämpa några gyllene principer för att lyckas. 

Ständig förändring

"Jag vet vad jag har men inte vad jag får...". Den mänskliga grundinställningen till förändring är motstånd. Vi lever i en era där väntade och oväntade förändringar kommer i en allt snabbare takt, med konsekvenser som är allt svårare att förutse. För dig som inte vill dra täcket över huvudet erbjuds här en guide till hur du lyckas med förändring.

Hur svårt kan det va?

Varför är det ibland så svårt för folk att förstå!? Eftersom vi kommunicerar med andra hela dagarna borde vi ju vara experter vid det här laget. Eller? Den här föreläsningen bjuder på insikter om fallgroparna i kommunikationen, varför det är så lätt att missuppfatta andra och hur vi kan göra för att nå fram och stämma av kommunikationen.