FÖRELÄSNINGAR

I tusentals år har reptilhjärnan hjälpt oss att överleva potentiella eller påtagliga hot genom att fly, slåss eller spela död. Den reagerar likadant på "sociala hot" och det är bra att vara medveten om. Då kan vi hitta effektiva sätt att hantera sådana situationer  

Vi håller uppskattade föreläsningar och workshops för större grupper. Oavsett om det handlar om stress, konflikter eller självledarskap kännetecknas våra föreläsningar av igenkännande skratt och interaktivitet. Deltagarna får alltid med sig praktiska och lättanvända verktyg som skapar tydliga resultat i vardagen.

Att leda sig själv

Hur leder du dig själv? Är du en positiv, inspirerande och påhejande ledare som bekräftar och ger positiv feedback? Eller en chef som kritiserar och klagar och aldrig verkar bli nöjd? Du kan ju inte byta ut dig själv, så här får du våra bästa tips för proffsigt självledarskap som ger nöjda medarbetare. En sån där ledare som du själv skulle välja att följa, om det var ditt eget val. Ju bättre du är på att leda dig själv, desto effektivare och bättre blir du också på att leda andra.

Motivation

I en vanlig svensk organisation är endast 16 % engagerade; arbetar med passion, bidrar med idéer, initiativ och driver utvecklingen framåt. Hur man engagerar och motiverar andra är en hett eftertraktad kunskap. Men sann motivation kommer inifrån och är inget som vi får från vår chef, förälder eller annan. I den här föreläsningen berättar vi hur vi kan läras oss att förstår vår egen motivation och hur vi kan hjälpa andra att hitta och förstå sin motivation.

Led med hjärnan

När reptilhjärnan identifierar ett hot förbereder den oss för kamp eller flykt. Resurserna för detta tas från delar av hjärnan som vi behöver för att tänka på en hög nivå och vara kreativa. Vår socialt känsliga reptilhjärna tolkar in potentiella hot mot vår överlevnad i vardagliga interaktioner som hur vi utbyter blickar, ger feedback och genomför möten. Föreläsningen ger en förståelse för hjärnans behov och hur du hjälper dig själv och dina kolleger att optimera hjärnans resurser.

Positiv psykologi

C Positiv psykologi handlar inte om att låtsas som att det inte finns några problem, hinder eller utmaningar. Det handlar om att använda ett positivt förhållningssätt till att hantera och lösa de utmaningar som finns. Mängder av forskning idag visar att vi tänker bättre, lättare kommer på lösningar och är mer kreativa när vi tänker positivt. I den här föreläsningen går vi igenom hur du enkelt kan använda positiv psykologi för att skapa bättre resultat i projekt och samarbeten.

Stressa smart

Många gillar "positiv" stress som hjälper oss att vara effektiva. Men vid en viss stressnivå sjunker effektiviteten och nästan alla känner igen sig i känslan av att ha jobbat i högt tempo hela dagen och ändå tycka att ingenting har blivit uträttat. När vi är stressade blir vi ofta sämre på att prioritera och fokusera på en sak i taget. I den här föreläsningen får du en förståelse för vad som orsakar stress och en bruksanvisning till vad hjärnan behöver för att inte tappa i effektivitet.

Konflikt & balans

Konflikter är oundvikliga där det finns andra människor och de flesta vill helst undvika dem. Men att undvika leder sällan till att de försvinner. Tvärtom är det bättre att prata om vad som pågår. I den här föreläsningen definierar vi vad en konflikt består av och vad som får den att eskalera. Vi förklarar den mänskliga reaktionen på konflikt, som vi i regel uppfattar som ett hot. Vi delar också med oss av några enkla sätt att förhålla sig, agera och förebygga på ett konstruktivt sätt. 

Effektiva möten

Möten är det överlägset effektivaste sättet att kommunicera, samarbeta, informera, skapa samsyn, fatta beslut och tillsammans lösa problem. Men möten kan också vara ineffektiva tidsslukare som skapar stress. I den här föreläsningen delar vi med oss av de vanligaste mötesmisstagen och hur du istället kan tillämpa 7 gyllene principer för att lyckas. Du får några enkla och lättanvända metoder och verktyg för att genomföra engagerande och lustfyllda möten där "rätt" personer deltar, agendan är adekvat och alla bidrar och är aktiva. Där möten blir så effektiva och givande som de ska vara och du själv får tid över till att arbeta och skapa resultat.

Ständig förändring

"Jag vet vad jag har men inte vad jag får..." Hur märkligt det än låter väljer vi ofta en känd dålig framtid framför en okänd framtid. Den mänskliga default-reaktionen på förändring är motstånd. Till och med när vi själva har bestämt förändringen, den är bra för oss, skadar ingen annan och inom vår egen påverkanssfär, lyckas färre än 10%. Vi lever i en era där förändringar är en del av det normala. Förändringar kommer allt snabbare och med effekter och konsekvenser som är allt svårare att förutse. För dig som inte vill dra täcket över huvudet erbjuds här en guide: Så här gör fåtalet individer och organisationer som verkligen lyckas med att genomföra förändring.

Påverka andra

Varför är det ibland så svårt att nå fram med sitt budskap? Ibland upprepar vi förgäves det vi precis har sagt, lite långsammare och högre. Eftersom vi kommunicerar med andra hela dagarna och har ägnat hela våra liv åt det, borde vi ju vara experter vid det här laget. Eller? Den här föreläsningen bjuder på insikter om fallgroparna i kommunikationen, varför det är så lätt att missuppfatta andra och hur vi kan göra för att nå fram och stämma av kommunikationen. Vi delar med oss av hur riktigt duktiga kommunikatörer bär sig åt och du får några enkla och användbara verktyg med dig för att bli ännu bättre på att kommunicera, informera och påverka andra.