Bäst även i tuffa tider – Quality Hotel Friends

Vi började med goal mapping. Jag är ingen stor förespråkare av hokus pokus, jag vill att saker ska vara konkreta och blir lite svettig av bilder och sånt. Men det här funkar! Det är målstyrning på ett enkelt och lekfullt sätt, ett fantastiskt verktyg som vi efter tre år fortfarande använder nästan varje dag. Tack vare att vi satt en bra struktur och visualiserat våra mål har vi också nått och överträffat dem. 

”Mitt samarbete med Malin startade för drygt tre år sedan, när jag letade efter någon som kunde hjälpa vår organisation till en annan nivå.

Tillsammans med Malin har vi arbetat med grupputveckling, ledarutbildning och coaching av chefer. På Quality Hotel Friends har vi jätteduktiga chefer som är bra på ekonomi och att spara pengar, men som ibland halkar lite på slutsnöret vad gäller personalen. Nu har våra avdelningschefer fått bra, konkreta verktyg för till exempel svåra samtal “att leda på riktigt”.

"Utbildningarna vi har gjort med Malin har gett oss en gemensam grund att stå på, nu klarar vi att göra förändringar och att göra dem snabbt. Det har inte minst varit viktigt 2017, som varit ett tufft år för oss, när vi stängt verksamheter och varit tvungna att säga upp personal. Hade vi inte gjort den här processen innan så hade jag inte suttit här idag. Det arbete vi gjort med Malin har gett samhörighet, styrka i gruppen, trygghet, bättre kommunikation och verktyg så att vi kan leverera även när det blåser snålt runt omkring."

"Att jobba med Malin är fantastiskt. Hon är så komplett, det är väldigt få som har den bredden. Jag känner stor tillit till henne, inte minst i förändrings-processer har samarbetet varit ovärderligt. Och tittar man på return on investment på det arbete vi gjort så har vi under den här tiden två gånger blivit Quality Hotel of the Year och en gång Quality Hotel of the World. Och trots det tuffa 2017 är vi nu återigen nominerade till Quality Hotel of the Year. ”

Björn Callin, vd Quality Hotel Friends

Verktyg och gemensamt språk – Linkon

Inför utbildningarna ställer Malin krav på mig; jag måste vara engagerad och veta vad jag vill uppnå med utbildningen. Som beställare känner jag mig därför som en delaktig partner. Och det ger effekt!

”Första gången jag kom i kontakt med Malin var på ett frukostmöte om coachande ledarskap, när hon bara på det korta mötet verkligen lyckades engagerade åhörarna. Sedan dess har vi anlitat henne för flera ledarskaps-utbildningar och jag har varit mycket nöjd. Utbildningarna har gett oss en samlad värdegrund att stå på, våra chefer har fått verktyg och ett gemensamt språk. 

Inför utbildningarna ställer Malin krav på mig; jag måste vara engagerad och

veta vad jag vill upppnå med utbildningen. Som beställare känner jag mig därför som en delaktig partner. Och det ger effekt! 

Jag uppskattar Malins sätt att under utbildningarna hela tiden väva in övningar. Hon tvingar in saker som kan kännas lite obekväma, men som får deltagarna att förstå och se verktygen. Jag jobbar i ett IT-bolag, och här fungerar det bäst när det inte bara handlar om mjuka värden, utan finns substans bakom. Malin har många bra

verktyg som är kopplade till hjärn-forskning, plus att hon varit chef själv och använder sig av sina erfarenheter. 

Malin har en bred spännvidd. Hon är bra på att hålla föreläsningar och workshops i stora grupper, samtidigt som hon är en duktig coach som kan ställa rätt frågor och hjälpa människor på vägen. Hon är dessutom en bra förebild som bjussar på det som hon varit med om i livet.”

Eva Widell, HR-chef Linkon

Årets mål i fokus – Kompass Advokat

”Malin tog ett helhetsansvar för att se till att advokatbyrån fastställde årets mål. Hon fick fria tyglar att lägga upp och genomföra en dag när vi satte målen. Under den dagen hjälpte hon oss att hitta våra mål på ett sätt som var lekfullt, genomtänkt, tryggt och roligt. De verktyg och metoder hon använde gjorde att målen kom till oss nästan utan att vi förstod vad vi gjort.

Vi har också arbetat med grupp-utveckling och frågor som grupp-dynamik, ledarskap, konflikthantering, och att lära känna och förstå varandra bättre. Det har varit väldigt bra. Malin har sammanfattat många relevanta och vetenskapliga rön om hur hjärnan fungerar, så det var inget flum hon bjöd på, utan arbetet utgick från aktuell forskning. 

När vi arbetar med Malin vinnlägger hon sig om att skapa trygghet i gruppen så att alla vågar vara öppna  och ärliga med varandra.

Hennes metoder minimerar riskerna för skepsis och egna agendor. Dessutom övertygar hon oss inte, utan får oss att övertyga oss själva.

Malin ställer frågor som guidar men det är vi som gör arbetet och resultatet kommer från gruppen. Det är väldigt viktigt!

Jag har också anlitat Malin som coach. Som företagare är jag ganska ensam i min roll och Malins coachstöd är en förutsättning för att mitt chefskap, och därmed vår verksamhet, ska fungera.

Genom sitt arbete och stöd möjliggör hon mitt arbete att föra verksamheten framåt.

Jag kan varmt rekommendera Malin. Hon har en tydlig auktoritet, men är samtidigt tillåtande och skapar en trygghet i gruppen. Hennes kombination av metod och personlighet fungerar mycket bra, hon har den rätta balansen och det blir varken för hårt eller för flummigt.”

Anna Lööv, advokat och grundare av Kompass Advokat

Mindshifts och expansion – Sabine Rosén Utbildningar

Jag kommer till våra möten med så mycket fakta och frågor som jag kastar upp i luften. När oredan sedan landar är den i ordning, jag får nya insikter och kan fatta rätt beslut.

”Malin har coachat mig i flera år och har i takt med att mitt företag expanderat hjälpt mig att fatta viktiga beslut. Hon har hjälpt mig med riktiga mindshifts, bland annat med hur jag ska tänka kring prissättning, något som direkt ökade min vinst med 30%.

Malin har en bakgrund som jurist och är oerhört klartänkt. Jag kommer till våra möen med för mycket fakta och

frågor, frågor som jag kastar upp i luften. När oredan sedan landar är den i ordning.

Malin är så bra på att sortera information, och jag går från de här mötena både logiskt och känslomässigt redo att ta nästa steg.

Något som är unikt med Malin är att hon i själ och hjärta och med hela sitt

fokus vill att andra människor ska lyckas. Hon har ett oerhört starkt engagemang, men har samtidigt en professionell förmåga att inte ta över, utan får i stället mig att själv se de beslut jag vill ta.”

Sabine Rosén, ägare HälsoPorten hälsocenter och Sabine Rosén Utbildningar

Växer som ledare – HAMP

åra möten är en fantastisk tillgång! Jag kommer dit med frågor och går därifrån med svar. Det ger mig självkänsla och självförtroende och jag växer som människa.

”Som coach är Malin ett viktigt stöd i min roll som chef och ledare, någon som ger mig en trygghet i mitt arbete framåt.

Våra möten är en fantastisk tillgång! Jag får ut så mycket av dem: Jag kommer dit med frågor och går därifrån med svar. Det ger mig självkänsla och självförtroende och jag växer som människa.

Malin har en imponerande bredd, hon är allmänbildad och bra på mycket. Dessutom är hon duktig på att ta människor och har en väldigt bra fingertoppskänsla.

Jag skulle säga att Malin har stark integritet men ett öppet hjärta. Hon är professionell och affärsmässig utan att bli kylig och stel.

Jag har gått igenom flera coacher och mentorer genom åren men har alltid tröttnat när jag känt att de lärt mig allt de kan. Men Malin har jag kvar!”

Anneli Duvér, vd HAMP

Inspirerad att våga ta klivet - coachingklient

Det är väldigt värdefullt att tillsammans med en professionell coach få reflektera och hitta de verktyg man ofta har inom sig själv för att kunna lösa frågor om det framtida yrkeslivet. Våra samtal har gett resulatat, jag fick hjälp att fatta beslut och vågade ta klivet vidare.

”Jag hade stött på Malin på en föreläsning och fick väldigt fint intryck av hennes framtoning och sätt att resonera. Jag blev helt enkelt inspirerad. Så när jag hamnade i ett vägskäl där jag behövde hitta rätt i min framtida yrkesroll var det första jag tänkte att jag måste kontakta Malin. Det visade sig vara helt rätt beslut!

Det är väldigt värdefullt att tillsammans med en professionell coach få reflektera och hitta de verktyg man ofta har inom sig själv för att kunna lösa frågor om det framtida arbetslivet.

Våra samtal har gett resultat, jag fick hjälp att fatta beslut och vågade ta klivet vidare.

Malin har en otrolig förmåga både att lyssna och att entusiasmera. Det blir aldrig klyschigt. Hon är otroligt professionell, men med mycket värme som gör att man känner tillit.”

Oscar