Våra utbildningar, som även tillhandahålls på distans, bygger på en blandning av teori, praktik och reflektion, där deltagare får applicera programinnehållet på verkliga utmaningar i vardagen. Vi skräddarsyr alltid våra insatser efter kundens behov. Nedan finner du exempel som kan ges som separata delar eller som delar i ett större paket.
Programmet, utvecklat i samarbete med Sveriges Bolagsjurister, utgår från bolagsjuristens vardagliga utmaningar och verksamhet och syftar till att utveckla deltagarnas förmåga att leda, kommunicera med och påverka andra, för att därigenom stärka deras roll och inflytande, allt till organisationens bästa. I programmet ges en stabil teoretisk grund och praktisk träning för att uppnå relevanta och bestående resultat i ledarskapet. De flesta bolagsjurister utövar på olika sätt ledarskap i sin roll, även utan att inneha en formell chefsroll. Det här programmet vänder sig till bolagsjurister som, med eller utan att ha en formell chefsroll, utövar ledarskap.
Nästa programstart av detta uppskattade heldigitala program, sker hösten 2021. Passa på att utveckla ditt ledarskap i detta av bolagsjurister kvalitetssäkrade program som i sitt digitala format är tidseffektivt, flexibelt och där du lär dig lika mycket, om inte mer, som i det fysiska programmet.
Det får ni ut av insatsen
Ett coachande förhållningssätt handlar i grunden om att vara ett bollplank för tänkande och lösning av problem utan att ge råd eller ta över. En coachande ledare hjälper sina medarbetare att bli skickligare, mer självständiga och initiativtagande, och skapar samtidigt mer tid till sig själv - till ledarskapet och den egna leveransen. Under utbildningen lär du dig behärska flera modeller för coaching i olika situationer.
Vi lägger ett stort fokus på praktiskt träning så att du kan börja använda modeller, teori och dina nyvunna färdigheter direkt efter utbildningen.
Coaching är ett verktyg som fungerar. Du blir coachad i samma utsträckning som du själv coachar, så bli inte förvånad om du lämnar utbildningen med flera lösta problem och utmaningar som du längtar att ta itu med!
Detta får ni ut av insatsen
Neuroledarskap handlar om att i ledar-skapet använda vad vi idag vet om hjärnans sociala behov för att skapa så bra resultat som möjligt.
Det är förhållandevis ny kunskap vi har om hur socialt känslig hjärnan är och hur starkt detta påverkar vår kognition och tänkande. Att vara rädd för att göra fel kan t.ex. påverka förmågan att tänka nytt, vara kreativa, hålla en presentation eller hitta en lösning på ett problem.
Med förståelse för detta kan du påverka din och dina kollegers nivå av tänkande och därmed även er produktivitet och effektivitet under en vanlig arbetsdag. I den här utbildningen lär du dig ett antal lättanvända och forskningsbaserade modeller och strategier som du enkelt kan införliva i ditt ledarskap. Du lär dig också hur du kan främja kreativitet, fokus och samarbete för att öka produktivitet och lönsamhet.
Detta får ni ut av insatsen
Konflikter är ofrånkomliga och uppstår där flera människor jobbar tillsammans. Ofta blir vi osäkra på hur vi ska agera och många som är oroliga för att förvärra konflikten väntar och hoppas att den ska lösa sig. Inte sällan leder det istället till att konflikten förvärras.
Utbildningen syftar till att ge förståelse för vad en konflikt är, vanliga typer av konflikter, dess beståndsdelar, vad som gör att konflikter växer och hur vi blir påverkade av konflikter. Vi går också
igenom hur man kan förebygga konflikter genom kommunikation och spelregler och genom att ha en struktur för att hantera konflikter på ett så tidigt stadium som möjligt.
Detta får ni ut av insatsen
väl ger feedback upplevs den inte sällan som oanvändbar, eller leder till motsatt effekt (Kluger & DeNisi, 1996).
I den här utbildningen fokuserar vi på hur du ser till att återkopplingen är välkommen, hur du levererar den med undvikande av missförstånd och hur ni tillsammans kan skapa en feedback-kultur som bidrar till ett bra samarbete.
Du lär dig också hur du tar emot feedback från andra, även när den inte är lika välformulerad som din egen.
Detta får ni ut av insatsen
Kärnkvaliteter är en dynamisk modell som hjälper oss att identifiera och förstå vår individuella uppsättning av kvaliteter och styrkor; kärnkvaliteter. Vi får också förstå vad som händer när det blir för mycket av det goda och styrkan i stället blir en fallgrop.
Modellen används för att öka självkännedom, förbättra samarbete och undvika konflikter på individ-, grupp- och organisationsnivå.
Modellen, skapad av Daniel Ofman, ger insikt om hur vi balanserar våra kärn-kvaliteter och undviker fallgropar, och därigenom får optimal utväxling på egna och gemensamma insatser.
Att se de egna kärnkvaliteterna, förstå fallgroparna och hur dessa bäst undviks, bidrar till att vi bättre kan utnyttja alla våra resurser, ta in och använda andra perspektiv, samarbeta och skapa bra resultat tillsammans.
Detta får ni ut av insatsen
Catalyst Copyright © 2019